16.12.2015

Scapa de kilogramele in plus si intinereste organismul cu ajutorul acestei bauturi

Poate sucul de lamaie sa fie de folos in curele de slabire?

Sucul de lamaie este un remediu naturist popular, fiind folosit mai ales pentru afectiuni gastrointestinale, pietre la rinichi, si detoxifierea ficatului. Sucul de lamaie este un adevarat elixir pentru sanatate, avand efecte de intinerire a intregului organism.

Consumul de suc de lamaie diluat cu apa inainte de mese poate sprijini curele de slabire, dar nu te astepta ca rezultatele sa se instaleze imediat. Sucul de lamaie nu influenteaza in mod direct metabolismul sau arderile de grasime, dar contribuie la reducerea poftei de mancare. Acidul citric pe care il contine activeaza enzimele digestive si anumiti hormoni care induc senzatia de satietate.

Asta inseamna ca bautura sprijina absorbtia nutrientilor si functia digestiva, ceea ce reduce pofta de mancare, din moment ce organismul este mai bine hranit. 

Acesta este modul in care consumul de suc de lamaie cu apa inainte de fiecare masa te poate ajuta sa reduci aportul de calorii din alimentatie.

In plus, sucul de lamaie stimuleaza functia sistemului digestiv, ceea ce contribuie, desi indirect, la arderea grasimilor si la echilibrarea greutatii corporale.

Poate aciditatea lamailor sa provoace arsuri la stomac sau reflux gastroesofagian?

Fiind un aliment acid, este normal sa te intrebi daca sucul de lamaie cauzeaza probleme digestive. Dar lucrurile stau exact invers. Sucul de lamaie nu numai ca nu afecteaza functia digestiva, ci sprijina sanatatea intregului sistem digestiv.

Odata ajuns in stomac, sucul de lamaie se alcalinizeaza, neutralizand pH-ul din stomac.

Efectul alcalinizant al lamailor este foarte benefic pentru reechilibrarea aciditatii corpului, mai ales in urma unei alimentatii bazate pe alimente procesate, foarte bogate in zahar, amidon, carne rosie, si a consumului de alcool.

Pentru a te mentine sanatos, trebuie sa creezi un mediu usor alcalin in stomac. Aciditatea crescuta creste riscul aparitiei de boli si afectiuni cronice, fiind principalul factor responsabil pentru agravarea proceselor inflamatorii ce tulbura nivelurile hormonale si functia celulara.

Folosirea sucului de lamaie pentru detoxifiere, curatare si reintinerire

Combinatia forte de lamaie si ghimbir

Nu ezita sa folosesti comboul lamaie – ghimbir pentru a stimula din plin functia digestiva si intinerirea celulelor corpului.

Stoarce cateva lamai impreuna cu cateva mere si o bucata de radacina de ghimbir. Poti adauga inclusiv patrunjel, coriandru, sau alte verdeturi. Cu toate acestea, verdeturile sunt optionale, combinatia forte constand in amestecul de ghimbir si lamaie.

Foloseste initial o bucata de cca. 3 cm de radacina de ghimbir, apoi creste doza treptat pe masura ce te obisnuiesti cu gustul si efectele plantei. Consumul de ghimbir produce o senzatie de incalzire a corpului.

Odata ce vei incepe sa bei acest suc dimineata inainte de micul dejun, vei vedea cum treptat vei manca din ce in ce mai putin. II vei asigura corpului si un aport adecvat de substante nutritive, nu doar de calorii.

Nu uita de portia de suc de lamaie cu apa inainte de mese. Bea cateva inghitituri mici, iar la masa ai grija sa mananci incet si sa mesteci bine mancarea.

Astfel vei reusi sa mananci tot mai putin si vei fi la adapost de caloriile in exces.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:
Maya este autor pentru Secretele.com - Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare. Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.
- See more at: http://www.secretele.com/2015/12/scapa-de-kilogramele-in-plus-si.html#sthash.qJaQ8Hm0.dpuf

5 comentarii:

  1. am incercat si eu dar mi-a provocat arsuri la stomac si am renuntat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde mult de starea de sanatate. Eu nu am probleme cu stomacul, insa cei cu sensibilitate, pot face mai mult rau decat bine daca nu tolereaza anumite alimente.

      Ștergere
  2. Mai poti încerca remediul cu miere, nuca si lămâie. E foarte simplu de făcut, am sa scriu un articol despre acesta. Sau pur si simplu ceai de lămâie. Eu pun apa la fiert si storc suc de lămâie sau tai felii. Portia de vitamina C este asigurata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie imi place teribil limonada sau lamaia in miere, cateodata imi da si arsuri dar nu intotdeauna. Apreciez sucul de lamaie pentru ca dizolva grasimile si curata arterele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie-mi place foarte mult! Din fericire, nu-mi aduce neplaceri :), altfel as mai fi redus din portia zilnică.
      Multumesc de vizita!

      Ștergere