07.12.2015

Aceasta lotiune de cartofi simpla dar deosebit de eficienta poate inlocui vopselurile scumpe pentru par. Afla reteta si instructiunile de folosire

Incaruntirea si albirea parului se numara printre cele mai detestate probleme cosmetice, atat in randul femeilor, cat si al barbatilor. Principalul motiv consta in faptul ca firele albe te fac sa pari mai in varsta decat in realitate. In prezent, tot mai multe persoane incep sa incarunteasca inca din preajma varstei de 30 de ani. Exista mai multi factori care contribuie la albirea parului, dintre care cei mai frecventi sunt predispozitiile genetice, stresul excesiv, lipsa de somn, si alimentatia nesanatoasa.

Desi in comert exista o multitudine de vopseluri pentru par, unele remedii naturiste pot fi la fel de eficiente, si indiscutabil mai ieftine. Un remediu vechi din popor pentru inchiderea treptata a nuantei parului consta in folosirea unei lotiuni din coji de cartofi la spalatul parului. Cojile de cartofi sunt bogate in amidon, substanta capabila sa coloreze in mod natural parul incaruntit sau albit in decurs de cateva saptamani sau cateva luni, dupa caz.

 LOTIUNEA DIN COJI DE CARTOFI 

Decojeste in jur de 5-6 cartofi de dimensiune medie spre mare. Nu vei folosi si miezul cartofilor, asa ca pe acesta il poti pune deoparte pentru a-l folosi la gatit. Aduna cojile intr-o oala, apoi toarna peste ele 2 cani de apa. Adu apa la punctul de fierbere, apoi redu focul si lasa cojile sa fiarba la foc mic timp de 15-20 minute.

Dupa racire, strecoara amestecul deasupra unui bol mare. Pastreaza doar apa, cojile de cartofi le poti arunca acum. Pastreaza infuzia de coji de cartofi intr-un recipient de sticla cu capac etans. Optional, poti adauga cateva picaturi de rozmarin sau ulei de lavanda pentru a parfuma lotiunea.

Spala parul in mod obisnuit si aplica un balsam pentru par. Lasa balsamul sa actioneze timp de un minut sau doua, apoi clateste parul bine. Firele albe sunt, de regula, mai uscate si mai aspre, asa ca este important sa hidratezi bine parul cu un balsam de calitate.

Aplica lotiunea din coji de cartofi pe par si frectioneaz-o bine inclusiv pe pielea capului. Nu clati parul cu apa in urma aplicarii acesteia! Usuca si aranjeaza parul in mod obisnuit.

Pune la frigider lotiunea ramasa si prepara o infuzie proaspata ori de cate ori rezerva se imputineaza.

Se recomanda sa faci acest tratament in fiecare zi, sau de cel putin 2-3 ori pe saptamana, timp de cateva saptamani sau cateva luni, dupa caz. Inarmeaza-te cu rabdare si persevereaza, intrucat efectele se instaleaza in timp.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.
- See more at: http://www.secretele.com/2015/12/aceasta-lotiune-de-cartofi-simpla-dar.html#sthash.mszRzdcX.dpuf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu