Imagini pentru oregano

Oregano este cunoscut ca fiind cel mai puternic antibiotic natural, planta fiind extrem de bogata in antioxidanti - concentratie de 4 ori mai mare ca afinele, de 12 ori mai mare decat portocalele. O modalitate de a beneficia de puterea sa terapeutica este utilizarea sub forma de ulei. Uleiul de oregano a fost folosit ca remediu natural in mai multe feluri, dar inainte de utilizare trebuie diluat intr-un alt ulei - purtator.


1. Dureri de cap
Se combina ulei de oregano si ulei de masline, cate 50 de picaturi de fiecare si se aplica pe frunte si temple.



2. Durere in gat
Data viitoare cand ai o durere in gat, pur si simplu adaugati 1-2 picaturi de ulei de oregano la un pahar de apa calda si beti.



3. Dureri de dinti
Se amesteca o picatura de ulei de oregano cu 1 lingurita de ulei de masline si se utilizeaza ca o apa de gura; se clateste cavitatea orala 2 minute.



4. Durere de ureche
De asemenea, faceti un amestec 50/50 de ulei oregano si ulei de masline si frecati partea exterioara a urechii pentru a vindeca infectia. Pentru copii, folositi 25% ulei de oregano si 75% amestec de ulei de masline.



5. Digestia
Uleiul de oregano este, de asemenea un mod eficient pentru a calma problemele digestive. Administrat de trei ori pe zi, ajuta la stimularea bilei, ajutand astfel la digestie.



6. Arsuri si muscaturi de insecte
Se prepara un amestec de 50/50 de ulei oregano organic si ulei de masline, apoi se aplica pe zona afectata pentru a calma durerea.



7. Dezinfectant de maini
Se amesteca 10 picaturi de ulei de oregano cu 2 linguri de ulei de nuca de cocos, si se utilizeaza ca dezinfectant de maini natural.



8. Oboseala
Uleiul de oregano ajuta la calmarea durerilor musculare. Pur si simplu se dilueaza cateva picaturi de ulei de oregano in ulei purtator si apoi se maseaza usor zonele afectate de dureri musculare usoare. Fa asta de 3 ori pe zi si te vei simti relaxat.



9. Curatarea
Oregano este un ingredient activ in mai multe produse de curatare naturale. Acesta poate fi adaugat in apa si pulverizat prin bucatarie si baie pentru a elimina bacteriile si virusurile.



10. Matreata
Uleiul de oregano combate, de asemenea, matreata. Adauga cateva picaturi la sampon si vei vedea rezultatele dupa cateva zile.



11. Probleme de piele
Uleiul de oregano este un tratament eficient pentru unele probleme de piele, inclusiv acnee si eczeme. Se adauga cateva picaturi de ulei de oregano intr-un pahar cu apa si se aplica cu o discheta demachianta pe zona cu acnee. Lasati sa se usuce natural. Folositi acest remediu de doua ori pe zi.
De asemenea, amestecul de ulei de oregano cu un ulei operator de transport trateaza eczemele.

sursa: sanatate.bzir.o