03.11.2015

Polenul de albine- beneficii, proprietati, miracolul naturii numit si hrana zeilor


De mult timp imi doream sa incerc si polenul, printre multe alte experimente de-ale mele;)!
In comanda mea de la Farmacia Tei adaugasem si un polen de albine care ulterior nu a mai ajuns, fiind indisponibil in acel moment.
Intamplator, fix in acele zile, intr-o plimbare prin Mall, am intrat in Dm si mi-au cazut ochii pe acest recipient. Fiind genul de om care nu poate pleca acasa cu un singur produs atunci cand i se lipeste de mana, am luat totusi doar unul, dorind sa intru pe internet sa fac o verificare de pret raportata la cantitate, pentru a sti daca am facut o afacere buna si daca pot suplimenta asa cum imi doream.
Am constatat astfel ca pretul este unul mai mult decat ok. La magazinasul de peste drum de Dm acelasi recipient costa 24 de lei. La Dm costase 23 de lei, fiind momentan redus la 13 lei.
Ulterior am mai cumparat inca 4;)))), sa-mi ajunga!!!
Termenul de garantie este pana in octombrie anul viitor, deci timp sa-l consumam este slava Domnului, avand in vedere ca suntem destui;)! S-a consumat deja aproape jumatate de flacon, in contextul in care luam cate o lingurita cand si cand.
Teoretic se recomanda a fi consumat 1 lingurita, cu jumatate de ora inainte de fiecare masa. Noi nu am luat-o chiar ca la carte, insa chiar si o lingurita pe stomacul gol aduce beneficii despre care poate va voi mai povesti pe parcurs ce apar.
Eu v-as recomanda sa nu-l ratati daca aveti vreum Dm la indemana, 13 lei e un pret mai mult decat rezonabil in contextul in care un pachet de tigari costa 15 lei si nici macar nu ajuta cu ceva sau o cutie de multivitamine costa cel putin 50 de lei, fara a avea nimic natural in ea.
Despre beneficii va las mai jos un articol kilometric pe care si eu imi doresc sa-l pot reciti atunci cand imi voi dori sa aprofundez subiectul. 

Există atât de multe beneficii ale polenului de albine, încât acesta este, în general, cunoscut ca unul dintre miracolele naturii și un super-aliment. De ce? Pentru că este plin de enzime, antioxidanti, vitamine si minerale, care sunt foarte hrănitoare și ajuta organismul în procesul de vindecare.
De fapt, polenul de albine este atât de important că a fost numit "hrana zeilor", pentru că este o sursă incredibilă de hrană și extrem de puternic, chiar și în cantități mici.

Ganditi-va ca  albinele polenizează florile și colecteaza nectarul care este în cele din urmă transformat în miere.
Imaginati-va cantitatea de energie de care albinele au nevoie pentru a face acest lucru toată ziua, pentru a obtine acei litri de miere delicioasa.
Beneficiile polenului de albine
Acest nutrient miracol este benefic pentru:
  • Stimularea energiei naturale și combaterea oboselii cronice
  • Vindecare
  • Regenerarea corpului și mușchilor
  • Prevenirea alergiilor
  • Reducerea nivelului de colesterol rau
  • Scăderea depozitelor de grasime din organism
  • Pierderea in greutate
  • Prevenirea infectiilor si a bolilor
  • Creșterea duratei de viata
  • Ofera o piele tanara și sanatoasa
  • Intarirea sistemului imunitar
  • Detoxifierea organismului
  • Un aport crescut de vitalitate și energie
  • Echilibreaza hormonii din corpul dumneavoastră
  • Furnizarea de claritate mentala (o concentrare mai buna)
De asemenea, este perfect pentru oamenii care sunt în convalescență după boli sau au un stil de viata agitat si nu au timp să aiba grija de ei in mod adecvat.
Dovezi stiintifice:
Milioane de oameni au experimentat personal beneficiile polenului de albine, dar în cazul în care poveștile lor de succes nu au ajuns la urechile dumneavoastra, atunci următoarele rezultate științifice ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie pentru a fi în cele din urmă convinsi de meritele acestei substanțe magnifice.
În 2009, Scoala de Medicina de la Universitatea din Juntendo din Japonia a realizat un studiu  cu privire la efectele polenului de albine ca un anti-alergen. Ei au descoperit că producerea de celule mastocitare a scăzut considerabil la șoarecii care au fost hrăniți cu aceasta substanță.
De ce este aceasta un lucru bun? Deoarece celulele mastocitare sunt cele care declanseaza reactiile alergice, cum ar fi stranutul, tusea și mâncărimile. Acest studiu a demonstrat că polenul de albine este într-adevăr foarte eficient în lupta împotriva alergiilor.
Un alt studiu recent realizat la Institutul de Longevitate din Rusia dezvăluie modul în care polenul de albine poate crește durata de viață a unei persoane pe o perioadă considerabilă. Renumitul rus Nicolai Vasilievici si biologul Tsitsin au descoperit acest beneficiu în timp ce încercau să-si dea seama de ce atât de mulți localnici din statul Georgia, USA au trăit până la mai mult de 100 de ani.
După cum se pare, cei mai multi dintre ei consumau in mod regulat polen de albine, miere și alte produse apicole. Substanțele nutritive naturale găsite în polenul de albine i-a facut mult mai sanatosi si mai puternici, fapt care le-a permis să trăiască dincolo de durata medie de viata a unui om normal.
Polenul de albine colectat s-a dovedit a fi eficient in reducerea simptomelor de febra fânului, așa cum este aratat în studiile complete efectuate separat de Dr. William Paterson, un alergolog din Ada, Oklahoma și Dr. Ulrich Wahn din Heidelberg, Germania.
Ambele studii au arătat că majoritatea participanților au prezentat mult mai puține și mai ușoare simptome de febra fanului, inclusiv atacuri de astm, după administrarea de suplimente de polen de albine, pe tot parcursul sezonului de febra fânului.
În Universitatea din Viena, fizicianul Peter Hemuss a descoperit ca femeile care sufera de cancer uterin care au luat polenul de albine au avut o creștere a producției de globuline gamma, care au contribuit la minimizarea efectelor secundare inevitabile ale chimioterapiei si radiatiilor.
Studiile au aratat ca aportul de polen de albine ajută la stimularea producerii de anticorpi și de celule albe din sânge, care protejează împotriva bacteriilor dăunătoare în fluxul sanguin.
Se recomanda suplimente de polen de albine pentru:
  • Persoane aflate în condiții de stres
  • Sportivi și persoane sportive
  • Persoane cu un sistem imunitar slab
  • Persoane care trebuie sa se recupereze dupa boli
  • Persoane cu probleme de sanatate pe termen lung
  • Persoane care se luptă cu oboseala
  • Persoane care încearcă să-și piardă sau sa-si mențina greutatea
  • Persoane care doresc sa-si stimuleze fertilitatea
Sunteti alergici la polen??
Nu vă faceți griji! După cum am menționat mai sus, studiile au aratat ca cei care sufera de febra fanului si cei cu alergii la polen sunt capabili să tolereze polenul de albine pur, în doze mici, iar acest lucru poate ajuta la desensibilizarea organismului la polen pe termen lung.
Acest lucru poate însemna că cei care aleg să ia suplimente de polen de albine, ca parte din stilul lor de viata sanatos, vor avea o scădere a simptomelor febrei fanului. Ciudat, dar adevărat!
Dacă aveti orice urma de îndoială, îl puteți încerca în doze foarte mici, pentru a verifica daca aveti probleme. In majoritatea cazurilor, pastilele de polenul de albine ajuta în mod activ pentru a atenua alergiile la polen.
Cu toate acestea, ca o măsură de precauție, cei cu o alergie gravă la alte produse apicole ar trebui să consulte medicul înainte de a lua polen de albine.
Nu tot polenul de albine este creat la fel
Cererea de polen de albine în ultimii ani a crescut vertiginos. Din acest motiv, s-a generat un trend pentru companiile din domeniu sa inceapa vanzarea de polen de albine.
Cu toate acestea, nu toate suplimentele au aceeasi calitate; deoarece companiile doresc să păstreze costurile mici ca sa atraga vanzari, ei aleg să folosească o calitate mai scăzută de polen de albine.
Oamenii trebuie să ia doze mai mari și, prin urmare, cumpara mai mult polen pentru a avea aceleasi efecte cu cei care cumpara un supliment de calitate.
Dacă sunteți îngrijorati si va pasa de sanatatea dumneavoastra, atunci fiți siguri că polenul de albine este răspunsul naturii pentru un sistem imunitar scăzut, lipsa de energie și diferite probleme de sănătate.
In zorii zilei, inainte ca soarele sa inceapa sa arda, si pe inserat, albinele  vin la stup purtand cu ele o incarcatura neobisnuita: o pulbere aurie si parfumata. Acesta este polenul. O combinatie unica si magica a naturii, constituita din mii de particule adunate din diferite plante, un adevarat elixir al vietii.
Polenul conţine substanţe indispensabile vieţii: spectrul complet de aminoacizii esentiali (metionina. valina, jizina, cistina, glutamina. etc.) care accelerează funcţionarea ficatului şi implicit dezintoxicarea organismului; grăsimi şi mai ales acizi nesaturaţi - linol, acid linolic, acid arahidonic - care joacă un rol important in prevenirea arterosclerozei fermenti, hormoni, vitamine, flavonoizi necesari organismului, pentru mărirea puterii de rezistenţă. Polenul conţine de 20 de ori mai multa vitamina A dect morcovul, şi tot asemenea provitamina A. Un gram de polen conţine suficientă rutină pentru a asigura prevenirea hemoragiilor la nivelul creierului, inimii sau retinei. Vitamina E reduce parţial afecţiunile provocate de bioxidul de carbon şi de bioxidul de sulf, gaze att de periculoase pentru orăseanul zilelor noastre. Suplimentarea cu polen a regimului alimentar adauga organismului substanţe de bază ale acizilor nucleici, realizndu-se astfel o modernă terapie celulară necostisitoare. Polenul conţine si minerale importante, ca fierul şi magneziul, numeroase microelemente, multa lecitină precum si "reglatori ai creşterii" ca auxine, brassine, gibberelline, kinine.
Important de ştiut este că din 100 g polen se obţin ataţia aminoacizi esenţiali ca din 1/2 kg carne de vită sau din 7 ouă. Cu 30 g polen se poate asigura tot necesarul zilnic de aminoacizi.
Polenul nu este un medicament şi nici nu are caracter de medicament; el este un valoros aliment dietetic şi se consumă ca orice alt aliment.

Indicatii terapeutice
Intarzierile de crestere la copii - un studiu facut la un spital de copii din Cordoba (Spania) a aratat ca administrarea zilnica a 5 - 10 grame de polen favorizeaza dezvoltarea si consolidarea oaselor, accelereaza dezvoltarea sistemului nervos si ajuta la amplificarea functiilor cognitive ale celor mici. Polenul este recomandat chiar si in cazurile in care deja a aparut un retard al dezvoltarii fizice si mentale a copiilor.
Este binevenit  in convalecente si perioade postoperatorii. Se poate apela cu incredere la polen ori de cate ori se urmăreşte creşterea rezistenţei generale a organismului nu doar a persoanelor suferinde ci si a sportivilor.
Polenul este afrodisiac, anabolizant biologic, antibacterian, antidepresiv, antiinflamator, antiparazitar, antipiretic, antitoxic, biostimulator, dietetic, antianemic, diminueaza hemoragiile, scade colesterolul, euforizant, amelioreaz functiile cerebrale, gastrice, ale intestinului gros, functiile hepatice, sexuale, ale tiroidei, intervine in procesul cresterii, intreste capilarele sanguine , inima, sistemul imunitar. Este un tonic general.
Recomandat in: distrofii, anorexie, rinit alergic, boli hepatice, ulcer gastro-duodenal, tulburari de dinamic sexual, prostatite, hiperlipidemie, anemie, angin pectoral, insuficienta cardiaca, tulburari de circulatie periferica,  schizofrenie, oligofrenie, in medicina sportiva ca stimulator al efortului fizic, adjuvant in neoplazii.
Contraindicat: Copiilor cu varsta sub 1 an, diabeticilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu