09.11.2015

Casuta din poveste


 

Îmi doream de când ma stiu o casuta la marginea pădurii, cu spatele asigurat de verdeata, eventual cu fata la un luminis. Daca ar fi fost si sub o coasta de deal, cu acest acoperis verde ar fi fost minunat.
Cam asa;)
 
 

Acolo s-ar fi adunat, ca in Alba ca Zapada, toți puii de animalute si s-ar fi lafait fericiti la soare:) într-un calm de nedescris, cam ca in ultima fotografie. Ea e preferata mea, de departe...
Adevarul e ca in aceasta viața alergam si alergam si alergam după bani si după funcții, după case uriașe in care abia mai avem timp sa locuim, ne facem leasinguri pentru mașini super luxoase si care sa ne diferentieze de toți ceilalți care nu si le-au permis.. 

Ca sa ajungem unde? Ha ha, eventual la psiholog, pentru faptul ca nu ne mai bucura si nu ne mai multumeste nimic pe lumea asta.
Toți suntem meniti sa trecem pe acolo... 
Nu-i un lucru rău, e un pas către maturizarea noastră. 

Si un semn ca pana la urma ajungem sa ne iubim pentru ceea ce suntem si ceea ce eram când eram mici si ne jucam la bunici in pământ pe marginea drumului cu alti copii desculti, când furam fructe cocotandu-ne pe gardurile vecinilor pana ne luau la alergat:)), sau când imparteam mâncarea direct dintr-o tigaie asezata pe mijlocul mesei, alături de o mamaliga mare pe care bunica o taia cu ata si ale cărei resturi le punea la cald sub perna, sa rămână calda in caz ca mai erau întârziati ce pierdeau cina.

Ne duce viața fix unde trebuie, chiar la momentul potrivit, ca sa ajungem sa uram cu pasiune tot ceea ce am realizat in zile si nopti pierdute făcând sacrificii numai de noi stiute, pentru ca nu ne mai lăsa sa fim noi.. Nu ne mai regasim efectiv.. Ne uitam in oglinda si nu ne mai recunoastem!

Începem sa-i invidiem pe cei care locuiesc într-o garsoniera, care merg pe jos sau cu bicicleta, care duminica pur si simplu se odihnesc si care stiu sa zambeasca si sa se bucure pentru ca un copil le-a oferit cel mai sincer zambet al sau..

Iar cand e sa ajungem inapoi acolo simtim ca nu e de ajuns, ca ne-am obisnuit sa traim la anumite standarde si ca...oricat de idilice ar fi parut zilele copilariei noastre, noi nu vom mai fi niciodata aceiasi si nici nu vom mai putea gusta din toate cu aceeasi pofta! 

Mna, sunt nostalgica..
Ca de fiecare data când ma gândesc la subiectul asta!;)

Multumesc lui Dumnezeu, eu am ajuns cât de cât la un echilibru. După ce viața m-a lăsat fără ce am avut mai scump, m-am lăsat după de val, prea indurerata pentru a mai putea lupta pentru ceva.
Noroc de faptul ca pornisem deja pe un drum si din inertie am fost nevoită sa dau înainte, fără a putea claca așa cum mi-as fi dorit in anumite zile.

Si a fost foarte bine!  Am avut noroc! Mult noroc, de parca Doamne-Doamne mi-ar fi oferit la schimb tot ce ar fi putut fi mai bun, doar-doar sa uit durerea si sa pot sa ma bucur de viața așa cum merita orice tânara de 20 de ani.

Au trecut 10 ani de atunci. Am casa mea frumoasa, cariera mea, familia mea perfecta..si multumesc ingerului meu pazitor care-mi poarta de grija ca s-a ocupat personal de toate acestea si mi le-a predestinat sa apara una dupa alta, sa nu mai am efectiv timp sa-mi plang amarul!

Am văzut recent niște casute tradiționale. Le voi caută si vi le voi arată. Erau construite foarte ingenios, aproape camuflate sub acoperis asemanator mediului înconjurător.
Sa mai spun ca m-am topit definitiv???

Cu toate acestea, la padure nu m-oi muta, la tara nici atat, asa ca...cu gandul la casa mea moderna, cu toate conditiile unui trai bun, am nimerit peste  o terasa verde.
Asa-i ca e absolut minunata?
Uitati-va la ea si spuneti-mi cu mana pe inima ca nu ati vrea sa imbatraniti aici:

Cine sa ne realizeze insa asa o splendoare??
Am gasit imediat!!!

Ia uitati ce frumos spun ei:

  Firma noastră activează din 2003 pe piaţa românească de amenăjări de spaţii verzi (incluzând toată paleta de elemente peisagistice), importul si distribuţia de arbuști ornamentali si flori (ultimele două doar pe bază de precomandă fermă, respectiv pentru proiectele în derulare).
Din 2008 am început să realizăm și acoperișuri verzi, fiind printre primele firme de profil din România.
Momentan pe baza portofoliului realizat suntem unul din leaderii de piață din  Romania, luând în calcul portofoliul celorlalte firme de profil pe baza datelor publicate pe site-urile lor. După unele calcule suntem leaderul absolut, după altele o altă firmă ne surclasează la total suprafață de acoperiș verde realizat, însă în România nici o altă firmă nu are în portofoliul lui acoperișuri verzi atât de complexe, dificile de realizat ca cele realizate de noi
(intensive în care s-au plantat copaci de 7-8 m, acoperiș extensiv de suprafață mare- 3200 mp- cu înclinație maximă de 51 grade etc.)
Suntem un grup de profesionişti care iubesc natura şi consideră că fiecare spaţiu verde nou este o provocare prin care dorinţa de a realiza un mediu armonios, liniştitor poate să creeze o oază de verdeaţă în cenuşiul stresului cotidian. Indiferent dacă este vorba de un parc public, grădină sau simbioza unor plante dintr-o jardinieră mică, considerăm că îmbinarea aspectului estetic, armonios cu utilul ne reprezintă. Plantele ornamentale din oferta noastră ajung prin diferite canale de distribuţie în toată Europa. 

 Cu o experienţă vastă în proiectarea şi amenajarea acoperişurilor verzi vă stăm la dispoziţie cu consultanță de specialitate în realizarea acoperişurilor şi teraselor verzi, încă din faza de proiectare ca Dumneavostră să beneficiați de soluțiile optime pentru fiecare proiect de acoperiș verde. Realizăm la cheie, întreținem pe termen lung acoperișuri, terase verzi, intensive și extensive cu materiale de construcții durabile, folosind rulouri de vegetație special cultivate pentru acoperiș verde fie ea extensivă, intensivă sau de tip peisaj. Fiecare amenajare de acoperiș verde realizat de noi va avea cel mai bun raport cost/eficiență/siguranță în exploatare, oferindu-vă soluții de sistem de terasă verde adaptate specific proiectului Dvs.
Aceste acoperişuri cu multiple avantaje ecologice, avantaje de mediu, financiare şi practice pot fi realizate de la acoperişuri cu vegetație ultraușoară sau ușoară, pînă la amenajări intensive, unde construcţia permite, se pot realiza parcuri, spaţii de recreere, peisagistice, grădini verticale pe pereţii interiori sau exteriori, clădire de birouri cu terasă verde intensivă având locuri de recreere, odihnă, sau centru comercial cu parcare şi acoperiș verde intensiv tip peisaj situat pe acoperișul clădirii. Vă stăm la dispoziție cu proiecte, soluții de sistem, devize de acoperiș verde, consultanță de specialitate.



Eu cred ca-mi schimb prioritatile! Voiam perdele si mobila noua; sa astepte! Terasa mea verde a obtinut maxim de voturi !
Iar daca mai ajutam si natura, inseamna ca intr-adevar asa trebuie sa fie.
Vara invelisul verde ne tine racoare, iarna de tine de cald. Vara ajungem sa folosim mai putin aerul conditionat, iar iarna mai putin centrala. Numai si numai pentru aceste argumente, la care adaugam si izolarea fonica, eu spun ca fiecare poate avea o terasa verde!

Articol scris pentru blogawards in cadrul campaniei Odu, Green Roof!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu