01.07.2014

Milano:Ponturi pentru calatorii indraznete!

 
Dintotdeauna mi-a placut sa calatoresc! Sa fug pret de cateva zile fara sa ma uit inapoi.
Initial imi luam bagaj de cala si caram valize nenumarate, ticsite cu haine pe care evident ca nu aveam timp sa le imbrac si le aduceam inapoi chiar si mai pline ca deh, cumparaturile neprogramate sunt cele mai atragatoare.
Uneori m-am oprit din pricina timpului, alteori din cauza ca nu am avut bani, sau nu am avut cu cine lasa copilul. Bani nu vor fi niciodata suficienti daca stam sa ne gandim bine sau vom gasi mereu ceva de facut cu ei, tot ca sa nu-i pastram pentru mult timp in portofele.
Intre timp a mai aparut un copil, care a necesitat un ajutor din exterior, ceea ce ne-a permis noua, proaspetilor si tinerilor parinti sa mai visam si la alte taramuri. Nu pres des, dar suficient cat sa ne putem bucura de tinerete si de stropul acela de nebunie.
Nu putem pleca des si nu putem pleca pentru mult timp, insa un city break spre Milano, Venetia, Praga, Verona, Barcelona, Istanbul nu costa mult deloc si nici nu dureaza o vesnicie. Pentru mine e mai mult decat suficient pentru a-mi incarca bateriile si a ma intoarce cu pofta de munca si de viata, in general.
Sunt destinatii deosebite si suficiente pentru a le lua frumos la rand si a-mi programa scurte vacante de cateva ori pe an, care sa nu ma usuce de bani sau sa ma faca sa nu imi mai doresc sa plec de acasa.
Atunci cand m-am decis sa fac o scurta incursiune la Milano, am optat pentru un city break de 3 nopti, avand 4 zile la dispozitie pentru a explora tot ceea ce mi-am dorit.
A fost absolut minunat!
Nu mi-am programat nimic! Obosisem de atatea vacante in care alergam in disperare sa fac sau sa vad tot mai multe. Nici macar nu m-am obosit sa imi caut dinainte anumite obiective pe care sa le bifez in acest interval. Pur si simplu mi-am pus intr-un rucsac 4 randuri de haine, cate zile aveam de vacanta si atat!
Acesta a fost bagajul de mana de aproximativ 10 kg inclus in pret. 
Am mers pe ideea ca daca voi gasi ponturile de pe lume si va 'trebui' sa imi cumpar ceva care sa-mi depaseasca limita, voi cumpara de acolo o valiza si voi plati bagajul de cala doar pentru intoarcere.
Simplu, nu?
Nu a fost cazul insa, nu am mers pentru cumparaturi si cateva dulciuri si jucarii pentru cei mici mi-au completat perfect bagajul de mana.
Asadar, 4 zile am luat orasul la pas. Eram in concediu, asa ca nu ne grabeam deloc. Serveam micul dejun inclus cat de tarziu, luam bilete de autobuz/troleu valabile 24 de ore pentru orice linie pe care daca le compostam spre ora pranzului ne erau de ajutor si pentru plecarea spre a doua zi spre centrul orasului, nefiind nevoie decat de bilete simple de intoarcere sau tot bilete valabile 24 de ore pe care le compostam abia spre seara si ne ajutau si in ziua urmatoare.
Am gasit la hotel ghiduri turistice cu atractii gratuite sau care aveau taxe modice de intrare si le-am vizitat pe indelete. Domul a fost preferatul meu, bineinteles, cu galeriile Vittorio Emanuele, Opera, Biserica Santa Maria delle Grazie, o gradina botanica a unei universitati al carei nume din pacate l-am uitat, Quadrilatero D'oro, o 'mica' zona cu magazine de lux, Acvariul si bineinteles parcurile. Am beneficiat si de o intrare gratuita in castelul Sforzesco, intrucat stiam ca dupa ora 17 e liber de taxa si era cat pe ce sa iesim cu Pro Tv-ul de acolo. Fiind pustiu si aproape ora de inchidere, nu am stiut exact pe unde e intrarea si ne-am orientat pe la usa de iesire, mergand in sens invers;)) Nu vedeam pe nimeni si chiar ne miram ce liniste e, pana am dat de o persoana in uniforma care s-a speriat efectiv de noi, gasindu-ne acolo.  A chemat intreaga echipa crezand porbabil ca doream sa innoptam acolo si sa sustragem ceva anume;)))Se faceau ultimele verificari pentru a inchide castelul pana a doua zi, se actionau alarmele cand ne-au intalnit. S-a creat putina panica, ne-au orientat spre iesire si asta a fost tot! Nu vreau sa ma gandesc ce se intampla daca se porneau sistemele de alarma cu noi incuiati acolo;))), de asta tot rad cand imi amintesc de acest fapt, cum am fi salutat noi rudele de acasa prin intermediul televizorului: 'Romani anchetati pentru intrarea frauduloasa intr-un castel cu numeroase relicve istorice!'
Am mancat exclusiv de la Mc Donald's dupa cum povesteam acum cateva postari in urma, doar de dragul de a aduce acasa cat mai multe jucarii pentru cel mic. A fost o super mare nebunie din punctul asta de vedere;))), dar stiam ca ajung repede acasa si ma pot bucura imediat de oala de ciorba!
A fost frumos, mi-a placut mult si as repeta oricand experienta daca nu as fi proaspat intoarsa dintr-un Last Minute de poveste la Paris. Va voi povesti in detaliu si despre aceasta experienta!

Free Spirit ne ofera o gama variata de vacante la preturi incredibile, oferind tot ce e necesar pentru a tine minte o viata intreaga experienta traita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu