15.01.2014

Review- Privilegiul


O poveste frumoasa, poate cea mai draguta din toata seria de carti de acest gen citite in ultima vreme.
Megan e o tipa absolut normala, desteapta, care incearca sa reuseasca in viata si totusi norocul nu pare de partea ei, in loc sa inainteze, oprindu-se intr-un punct mort. Cartea debuteaza cu detalii despre viata ei de absolventa de Yale, ajunsa la limita subzistentei din cauza datoriilor acumulate in urma finalizarii studiilor.
Intr-o buna zi, insa, se trezeste concediata, propunandu-i-se la schimb un job despre care nu stie absolut nimic.
Un avion si un intreg echipaj pus la dispozitia ei, urmat de intrarea intr-o lume plina de lux si de lucruri total noi pentru ea. Job-ul presupune defapt meditarea celor doua gemene superbe, dar scapate de sub control de care vuiesc publicatiile de scandal. Rose si Sage nu ii fac o primire tocmai prietenoasa, ci dimpotriva, o trateaza foarte prost, insa conditiile par sa fie foarte avantajoase. Daca Megan reuseste sa le mobilizeze pe fete sa studieze suficient pentru a le asigura intrarea la Duke, atunci isi poate lua grija datoriilor acumulate din care pare sa nu mai iasa vreodata in aceasta viata.
 Daca nu, plata saptamanala, cazarea si masa gratuita in conditii de vis timp de cateva saptamani sunt un motiv suficient pentru a accepta intelegerea. Plus ca  mediul in care va trai ii permite sa acumuleze informatii care sa se transforme in articolul vietii ei, cel pe care il asteapta dintotdeauna, un articol de scandal in care sa dezvaluie cele mai intime si scandaloase secrete ale gemenelor si a celor care le inconjoara.
Rasfatatele Baker sunt in pericol de a-si pierde dreptul la mostenire daca nu sunt admise la universitate, ceea ce vine ca o lovitura asupra lor si le face sa reflecteze asupra deciziei de a o accepta pe Megan drept profesoara a lor .
Megan primeste un ajutor nesperat si in urma unei mici 'neintelegeri' ajunge sa fie considerata una de-a lor, iar in scurt timp gemenele lasa deoparte platosa care le inconjoara si se arata asa cum sunt in realitate: niste biete fete bogate, care inca mai sufera in urma mortii parintilor lor, dar care se au doar una pe alta si atat.
Acest episod este unul de autodepasire si pentru Megan, care se redescopera si incepe sa-si vada calitatile pe care pana atunci le tinuse ascunse, crescuta mereu in umbra surorii sale desavarsite, frumoase si talentate.
Cartea se apropie de final, evident cu demascarea sa, cu pierderea increderii pe care gemenele o capatasera in ea si cu scena in care ea pleaca fara nici un ban, ca o fugara, revine in locuinta sordida din care plecase si singura sa sansa sa supravietuiasca e sa o ia de la 0, ca si chelnerita.
Finalul merita savurat in liniste, mi-a placut mult de tot, ca si intreaga carte.
Nu vreau sa spulber misterul;)
Spun doar atat, pe parcurs apare si o poveste de dragoste care se frange odata cu plecarea sa si care e posibil sa aiba totusi un final fericit, dupa atata suferinta!;)











Ce şanse ai să te descurci în lumea celor bogaţi şi privilegiaţi?
Megan Smith a absolvit Universitatea Yale şi are planuri mari – dar datorii şi mai mari! Când e concediată de la tabloidul la care lucra, i se oferă un plan B: să fie profesoara Fabuloaselor Gemene Baker, cunoscute mai mult pentru uriaşa avere pe care o vor moşteni şi pentru petrecerile scandaloase decât pentru rezultatele la învăţătură.
O slujbă imposibilă? Poate, dar, dacă va reuşi, răsplata va fi pe măsură.
Însă gemenele n-au de gând să lase distracţia deoparte pentru o lecţie de algebră. Şi nici să-şi piardă vremea cu Megan cea ştearsă. Megan descoperă repede că, dacă va reuşi să joace rolul unei adevărate fete bogate, poate le va învăţa ceva. Dar nu şi-ar fi imaginat niciodată ce-ar putea gemenele s-o înveţe pe ea

Un comentariu:

  1. Permite-mi să îți recomand o carte - nu chiar pe acest gen, însă foarte șocantă și care-ți ridică multe semne de întrebare asupra unor aspecte ale vieții - Aleph - J.L. Borges.

    Să îmi spui dacă ai citit-o :)

    RăspundețiȘtergere