19.01.2014

Ironia sorții

Nu am salvat bine postarea anterioară, atât de vesela si optimista cum eram.. ca am si simțit cum mi se cutremura lumea!
Soțul meu era plecat din localitate, știam ca se apropie de casa si cu toate acestea, am simțit o neliniste ciudata încă de cand  pus copiii in paturile lor.
Mi-am armat locuința mai mult asa, sa fie,  linistita ca nah, nu dau totuși hotii, chiar acum, chiar azi, chiar la mine-n curte;))), vorbesc cu al meu sot si imi spune ca mai are de condus vreo 100 de km pana acasa si imi deschid frumos laptopul, sa imi fac asteptarea mai usoara.
1 la mana, la nici 10 minute a pornit televizorul din bun senin, televizor pe care eu nu il folosesc deloc~era dat la maxim si m-a speriat 'oleaca'; De ce si cum, nu am idee, doar daca s-au jucat piticii si l-or fi programat sa se deschida singur.
2 la mana, la inca 20 de minute a pornit alarma. Si urla, si urla biata de ea de trezeste toti vecinii daca o las asa. N-am oprit-o din prima, ca deh, am zis ca daca o fi ajuns B. acasa, mai curand decat il asteptam, n-are decat sa si-o opreasca singur, daca doarme in papuci si nu se uita pe ce taste apasa. Si ghici ce? Urla in continuare. O opresc eu, o pornesc iar si ciulesc urechile. Daca-s hotii;)), atunci tre' sa se puna iar pe urlat, tata, daca-s unde nu tre' sa fie, adica la mine-n casa.
 Atunci abia intru in panica, il sun, sperand sa fie totusi el si imi zice ca e inca la mama naibii! Vaaaaiii!!!
A luat legatura telefonic si a si venit echipajul de la firma de securitate, inainte sa ma dezmeticesc..M-au mai speriat si ei o tura, ca au inceput sa traga de toate usile si ferestrele din bun senin si oare cum e sa fii singur acasa si sa auzi ca bubuie si ti se umple casa de lumini?
Sac, da' i-am speriat si eu, nah..ca stateam cu nasul lipit de geam sa vad ce se intampla afara si au dat cu lumina lanternei peste mine in timp ce incercau sa patrunda intunericul in cautarea infractorului, de erau sa cada jos;))) Ha, ha,in scurta convorbire cu sotul meu, nu a binevoit sa le transmita ca sunt in casa, sa fie pregatiti.
Acum rad si ma veselesc, da' atunci tare chinuita si neputincioasa ma mai simteam.
Pana la urma cauza e invaluita in mister. In sistem le-a aparut panica la o fereastra de la o  baie, nejustificata dealtfel,intrucat de frica eu nu am parasit dormitorul, iar semne din exterior nu se vedeau.

2 comentarii: