29.05.2012

O calatorie memorabila...toamna 2010

Experienta prin care am trecut este memorabila,chiar nu mi-as dori sa o uit...si cum din experientele altora e cel mi bine sa tragem concluzii,sa evitam pierderi personale de orice natura,va invit sa-mi savurati povestea,sau cel putin inceputul ei,intrucat in aceasta seara nu-mi va permite timpul sa si termin ce am de zis...
Asadar,totul a inceput cu o vara obositoare,multa munca si o vacanta pe litoralul romanesc ce a pus capac, am lasat costumul de baie in dulap;)) si ne-am reorientat ...In dorinta de e lua o pauza,am inceput,din luna septembrie sa tot cautam o destinatie atragatoare pentru putina recreere.
Am pornit desigur de la primul aspect:hai ,bine,nu ma duc doar sa dorm si eventual sa fac plaja,lucru imposibil la acea ora in Romania,parca ne-am dori ceva mai mult.
Astfel,am gasit aceasta croaziera..pe Mediterana de Est,499 euro/pers.Suna tare bine oferta.asa ca am inceput sa sunam la agentii,pentru detalii.
Cea mai buna oferta gasita INSA a fost la 599 euro/persoana,plus SURPRIZA:taxe de port de 171 euro.In total 770euro/pers pana la acest nivel.
Toate bune si frumoase,aflam ca la bordul vasului vom mai fi taxati pentru diverse multe alte lucruri,acceptam situatia,pentru ca asa e la noi,dupa ce se achita se afla detaliile
Totusi, a trebuit luat in calcul si transportul pana in portul imbarcarii,in cazul nostru, Pireu/Atena. Alta cheltuiala,dar asta era situatia, trebuia sa ajungem si pe vas, nu?
Dupa o cerere de oferta pt un bilet de avion, am aflat ca nu ezista nici un zbor direct in perioada ceruta si puteam beneficia de 2 zboruri, plecare din Bacau, escala la Bucuresti cu schimbarea zborului spre Atena si cam atat..Am spus asa: 'Eiiii. nu-i nimic...si asa costa prea mult'...si asa nu calatorisem inca.. cu autocarul.ce putea fi asa rau?
Am fost asigurati ca ajungem la destinatie in 20 de ore:pana acum perfect! Pretul mai mult decat convingator...plecarea era joi dimineata la 7.30, trebuia sa ajungem in Pireu vineri la 7. Numai bine, ne incadram perfect pentru imbarcare,ce incepea la ora 9, urmand ca vasul sa plece,spre ghinionul celor intarziati mai tarziu de 11.
Am facut rezervare luni si pentru transport autocar si pentru croaziera cea mult visata.
Plecarea urma sa fie joi,pe 7 octombrie...
Nu ni s-a parut a fi pe fuga...totusi ,am aflat in acest fel ca in cazul acestor tipuri de vacante nu se recomanda asteptarea de oferte last minute(caci pretul platit va fi cu siguranta mai mare decat cel din ofertele agentiilor),ci mai degraba early booking-ul,intrucat rezervari se fac din toata lumea...si inca cu un an inainte,pentru a beneficia de reduceri...
Offff,deja am obosit...sper sa nu-mi obosesc si cititorii,asa ca voi face o mica pauza...vreau sa va tin cu sufletul la gura,dat cu siguranta voi reveni cat mai curand,astfel incat sa transmit cat mai fidel infomatiile stocate in amintirea mea!
O seara frumoasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu